+36-70/389-1111
Székesfehérvár H-8000, Várkörút 2.
info@chingatlan.hu

Kúria, hozzá tartozó 30ha területtel!

Tiszapüspöki, Magyarország

Részletek

Az ingatlan több helyrajzi számon található, több különböző épület és létesítmény, művelési ágú terület, közel egymás mellett, ez, ma egy modern birtokközpont. Egyes részei bizonyos gazdasági és piaci szempontok szerint elválaszthatók egymástól a jobb használhatóság érdekében, de együtt is hasznosíthatók.
Korszerű, eredményes gazdálkodásra lett létrehozva.
Gazdaságosan működtetett, modern létesítmények mellett szokatlan elvi kialakításban, különleges szempontrendszer szerint megtervezett és kivitelezett különleges épített birtok együttes, ahol az extra színvonalú komfortérzet kialakítása volt a cél, de hagyományosabb értékek mentén, természetes anyagok felhasználásával.

Régen az ilyen ingatlant kúriának hívták.

Területe: 1576m2, valamint hozzá tartozó 30ha terület.

A lakóépület környezetbarát, a természeti környezethez illő, kissé tájjelegű tervezésű és anyaghasználatú építkezési forma külsőre, belső terei és épületszerkezeteire tekintettel is különleges, egyedi.
Az utcafronti lakóház 2 hálószobával, nappalival, konyhával fürdőszobával és onnan nyíló gardrób szobával rendelkezik. A földszinti alapterület 150m2 + 11m2 tornác. D-i fekvésű. Az utcafronton stílusos zsalugáter árnyékoló van. A belső ajtók egyedi készítésű, polgári stílusú ajtók, elegáns rézkilincsekkel.
A belsőtér klasszikus ízlés szerint van kialakítva.
A fürdőszobában található egy gránit medence, amely ózondús levegő aláfúvással rendelkezik. A házban 2db különálló mosdó található.
A ház berendezéssel együtt kerül értékesítésre.
A házhoz tartozik egy műhely és terménytároló, gazdasági létesítménnyel. A műhelyhez tartozik egy külön bejáratú tárgyaló helyiség.
A lakóépületen belül 1 állásos garázs van, korszerű elektromos garázs kapuval felszerelve.
A ház tetőterében elhelyezett két,- az épületen kívülről megközelíthető,- szerkezetkész 2db 75m2-es stúdió apartman található.
A lakóház két szobája alatt egy külső bejáratú boltíves pince található, télen- nyáron egyenlő hőmérséklettel.
A ház alternatív geotermikus falfűtéssel rendelkezik, mely fűtő- hűtő rendszer.
A fűtése cirkó gázbojlerrel, vagy fatüzelésű kőkandallóval megoldott.
Más klimatizálás nem szükséges. Az energetikai tanúsítvány szerint, az épület további korszerűsítése gazdaságilag nem javasolt.
Energetikai besorolás: B osztály.

A falazat anyaga kis méretű tégla és vályogtégla vegyes alkalmazása.
A tető különlegessége a nádfedés, ami a legjobb hőszigetelő.
A tetőszerkezet acél gerendázat, ami nem éghető náddal burkolt.
A födém a Horcsik-féle födém.
A nagy belmagasság az egészséges légtér miatt 320 cm.
Hidegburkolatai darabolt márvány és gránit , a legkopásálóbb, 2 cm vastag, értékmegőrző hosszú időre.
A szobák meleg burkolatúak.

Nagy részben térkövezett, parkosított udvar és fedett, több beállós gépkocsi tároló áll rendelkezésre.
Az udvar éjszakai megvilágítására mozgásérzékelő lámpasorral megoldott.
1998-ban épült.

A többi épület homlokzatai a másik utcára néznek.
A teljes terület két utca között helyezkedik el, ami tehergépjárművekkel átjárható.
A nagyobbik épület ipari célra használható, 360m2. A kisebbik épület egy régi építésű 2 szobás összkomfortos lakás, amit jelenleg szociális blokk-ként használnak. A telek keleti oldalán helyezkedik el egy 210m2-es gazdasági épület. Az épület födém szerkezete termény tárolására alkalmas. Az épületben található egy gondozói helyiség, vizesblokkal és mosdóval.

a település déli oldalán, az épület együttes közvetlen szomszédságában terül el a birtok részeként a 30Ha-os erdő, legelő terület. Közvetlen az erdő szomszédságában van egy holt Tisza ág, ami a környék horgász paradicsoma.

A környezet és az elhelyezkedés a településen belül a legmegfelelőbb egy gazdálkodó birtokközponthoz.
Semmilyen zavaró körülmény nincs, a környezettel és a természettel összhangban, annak szempontjait előtérbe helyezve jött létre.
A környezetben a legkiválóbb a természetet szeretőknek a levegő. A környezet és a levegő tisztasága elsődleges szempont a jó gazdálkodási eredmények mellett.
Ezt a közvetlenül itt található nagy területű erdő teremti meg.

A környék leírása:
Tiszapüspöki község, Jász-Nagykun-Szolnok megye Törökszentmiklósi járásában, a Tisza bal partján, Szolnok, Szajol szomszédságában, Törökszentmiklóstól 8 km-re északnyugatra található. Jelenleg a 4-es főútról megközelíthető. Lakossága: 2000 fő. Tiszapüspöki üdülőfalu, horgászoknak ideális. Az épület együttes környezetében a Tisza, a holt Tisza és az épülő M4-es út helyezkedik el.

  • Közzétéve: 2022.12.20.
  • Utoljára frissítve: 2022.12.19.
  • Megnézve: 95