+36-70/389-1111
Székesfehérvár H-8000, Várkörút 2.
info@chingatlan.hu

Befektetők figyelem!

Gyöngyös, Mátrafüred, Magyarország

Részletek

A sík fekvésű ingatlan 1744 m2 telekterületű, É-D-i tájolású, hossztengelyében a Turista utcára merőleges fekvésű. A szabálytalan téglalap alakzatú telekterület a korábbi telekmegosztással alakult ki, a délnyugati sarkában a szomszédos üdülőépület kontúrját követve.
Az ingatlan összközműves, gáz, víz, csatorna és elektromos árammal ellátott. Önálló mérőórákkal felszerelve.
Az ingatlan rendelkezik engedélyezett beépítési és hasznosítási tervvel. Mely szerint lehetőség van fedett uszoda megépítésére valamennyi kiszolgáló egységével együtt. További épületekként panzió, nyitott strand és camping kiépítésére is mód nyílhat.
Az ingatlan szabadon álló épülete körüli díszkert parkosított, gondozott, tujákkal és erdei fenyőkkel beültetett. A kertben található a süllyesztett, 1,1 méter mélységű 38 m3-es melegített vizű, feszített víztükrű, megfelelő gépészettel ellátott műanyag medence. A kertben található továbbá a TÜV előírásoknak megfelelő gyermekjátszótér, valamint a mini golfpálya és a napozóterasz. Az épület melletti külső teraszhoz fedett sörsátor, grillsütő és zenesarok is tartozik. Az épület főbejárata előtt kör alakú kő és térkő burkolatú pihenőtér található padokkal és fa elhatároló elemekkel. Az épület körüli közlekedőterület út, járda és parkoló térkővel borított, a parkoló egy része gyeprácsos kialakítású. Az ingatlan körbekerített, beton alapokba erősített 20×40 mm-es zártszelvényű festett acélkerítéssel. Az ingatlan személy bejárata a Béke utcáról, a gépkocsi bejáró a Turista utca felöl távirányítással működő fémszerkezetű gépkocsi bejárón át érhető el.
Az épület helységeinek központi fűtése az épület pincéjében található 2 db HŐTERM típusú gázkazánról történik radiátor hőleadókkal. A meleg vízellátás szintén a pincében található 1000 literes melegvíztároló készülékről biztosított. A jelenlegi fűtési rendszer valamint a HMV rendszer korszerűsítése és átalakítása jelentős energia megtakarítást eredményezne, de a beruházási költség igénye jelentős. Megvalósítása csak pályázatos úton lenne gazdaságos.

A szabadon álló hagyományos kisméretű tégla főfalas, lapos tetős épület részben alápincézett, pince+földszint+két emelet kialakítású. A szerkezeti rendszere hossz- és középfőfalas, kéttraktusú középfolyosós. Az épület alapozása beton sávalap, a főfalak kisméretű tégla, a bővítmény B-30-as kézi falazóblokk. A válaszfalak kisméretű téglából, illetve válaszfa lapokból épültek. A födém monolit vasbeton síkfödém, a bővítmény ÉTI gerendás beton béléstestes födém. A vizes helységek vízszigeteléssel és padlóösszefolyóval épültek. A földszinti lépcső mozgássérült vendégek részére kialakított VIMEC felvonóval ellátott. A főlépcső a kísérő harántfalakba épített kétkarú monolit beton, lebegőlépcső
acélszerkezetű gőzölt bükk korláttal, mázas kerámiaburkolattal. 10 cm-es lábazati kísérővel a tető befelé lejtő lapos tető párkányzattal, 10 cm vastag hőszigeteléssel kiegészítő bádogos szerkezettel, belső csapadékelvezetéssel. A tetőfedés bitumenes lemezfedés fényvédő fehérfestéssel. A lábazat burkolata soros falazású, változó magasságú faragott andezit kőburkolat. A homlokzat kapart nemes vakolat diszperziós festékkel festve. A szélfogó, a lépcsőházi ablakkeretek, a szobaablakok külső felülete, olajfestékkel mázolt. A szélfogó fotocellás működtetésű, teliüvegezésű ajtóval szerelt. A szobaablakok osztott, felül kétszárnyú, alul bukóablakok fa Teschauer szerkezetek. A belső ajtók gőzölt bükkfa tömörlapos ajtók, biztonsági zárszerkezettel. A falburkolatok üveg szálas vagy fűrészporos tapéták diszperziós festéssel. Az étterem és a folyosók álmennyezettel ellátottak. A vizes helységek 2 m magasságig csempeburkolatúak. A padlóburkolatok a közösségi helységekben mázas kerámia lapok, míg a szálló szobákban a TÜV előírásainak megfelelő tűz- és lángvédelemmel ellátott szőnyegpadlók, a vizes helységekben mázas kerámia.

Az épület földszintjén a recepció, a befejező konyha és étterem üzemel, valamint 2 db vendégszoba (közülük az egyik mozgássérült vendégek részére), vendégek részére WC, raktárhelységek, és szolgálati lakás található. A pincébe helyezkedik el a medence gépészete, a kazánház és a HMV tárolók.
Az első emeleten 11 db vendégszoba került kialakításra, valamint szennyes és tiszta ruha raktárak, és személyzeti helységek. A második emeleten 12 vendégszoba létesült.A vendégszobák közül az I. és II. emeleten 1-1 db háromágyas apartman, 2 db franciaágyas és 20 db kétágyas szoba van. Mindegyik szobához vize helység tartozik WC, mosdó, zuhanyzókabin kialakítással. Minden szoba mini bárral, telefonnal, televízióval és rádióval felszerelt.

Az üdülőt 2001-ben kívül-belül teljes körűen felújították. Az azóta eltelt időszak és használat meglátszik az épületen. Egy ismételt teljes körű felújítást rövid időn belül meg kell ejteni az épületen, hogy továbbra is rendeltetésszerűen használható és a 21. század elvárásainak megfelelő maradjon.

A környék leírása:
Budapesttől 78 km távolságra, a Mátra hegység déli lábánál, 350 m-es magasságban, Gyöngyöstől 4 km-re a 24-es főút mellett, a közkedvelt üdülőhelyen található. Az értékelt ingatlan Mátrafüred központjában a kiépített Béke utcában található, közvetlen közelében további panziók, szállók, éttermek találhatók.

  • Közzétéve: 2022.12.15.
  • Utoljára frissítve: 2022.12.15.
  • Megnézve: 58